Схуднення

Відмінний варіант вечері та обіди для підтримки ваги: фаршировані баклажани по-новому

Нарешті дочекалася дешевих баклажанів і можна готувати з ними різні страви. Сьогодні – фаршировані баклажани по-новому. Вийшло смачно і незвично.

А ще, як мені здається, виглядають такі баклажани красиво. Не соромно і гостям подати. КБЖУ на ОДНУ порцію – 198,5 ккал; 17/5/22,2 Склад писати мабуть не буду.

Всі продукти можна взяти на свій розсуд. Отже, першим ділом ріжу баклажан вздовж на дві половинки. Потім кожну половинку нарізаю гармошкою.

Щоб ненароком не розрізати гармошку до кінця, підкладаю з двох сторін дерев’яні шпажки. Порізані баклажани треба посолити або замочити в солоній воді, щоб пішла гіркота. Ще мені знадобився фарш.

Я перекрутила через м’ясорубку шматок нежирної яловичини. Можна використовувати хоч куряче філе. Фарш тільки посолила, не додаючи цибулю або ще щось.

Основні заготівлі зроблені. Інше буду готувати по ходу. Ставлю сковороду на розігрів.

В цей час ріжу цибулю на тонкі півкільця. Відправляю на сковороду. Цибулю можна використати звичайний ріпчаста.

Просто у мене в цей час року є тільки червоний лук. Доводиться готувати з нього. Поки смажиться цибуля на повільному вогні, займуся солодким перцем.

Його наріжу тонкими смужками. І відразу відправити до цибулі. На смаження перцю йде 2-3 хвилини.

За цей час я встигаю помідори протерти через тертку. Вливаю томатну масу в сковороду.Доводжу до кипіння, зменшую вогонь до мінімального і закриваю сковороду кришкою.

Тепер займуся фаршем баклажанів. Баклажани промила від солі і кожен розріз вклала трохи м’ясного фаршу. На це у мене пішло 10 хвилин.

Виклала баклажани в сковороду. Бажано, щоб овочевий соус покривав баклажани повністю. Для цього я налила трохи (~100 гр.

) води.Довела до кипіння і скинула вогонь. Готувала під закритою кришкою 25 хвилин.

В принципі страва готова. Але мені захотілося більшої ситості, тому я додала консервовану квасолю.Ось тепер можна посолити і додати спеції.

Знову довела соус до кипіння. Я прогріла буквально хвилину. А взагалі, можна прокип’ятити до отримання соусу потрібної густоти.
Смачний обід/вечеря готова. Приємного апетиту і спасибі за лайки!!!

Related posts

Leave a Comment